Biografie

Nicole Ladrak maakt met een zelf ontwikkelde, unieke techniek haar “schilderijen van stof”. Aan het werk komt geen verf of lijm te pas! Haar afbeeldingen bestaan uit verschillende stukken effen stof, die worden bedekt met lagen tule. Stof en tule worden tenslotte met royale steken aan elkaar genaaid. De lagen tule zorgen voor licht-donkereffecten en geven het werk een onverwachte diepte; de goed zichtbare steken versterken de contouren. Het kleurrijke eindresultaat is steeds weer verrassend.
Vrouwfiguren en stillevens hebben haar voorkeur. Haar werk straalt een enorme rust uit: vrouwen liggen, lezen, mijmeren of drinken een glas wijn of een kop koffie, vaak alleen, maar soms ook in gezelschap van een of meerdere vriendinnen. De stillevens bevatten bloemen in vazen of fruit, vis en wijn, los of op borden en schalen, vaak op rijk gedekte keukentafels.

Nicole studeerde aan de Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming. Met haar diploma textiele werkvormen heeft Nicole inmiddels aan diverse onderwijsinstellingen gedoceerd. Ook ontwierp zij de kostuums van verschillende theaterproducties, onder andere voor het Amsterdams Theaterinstituut, het Nederlands Theaterorkest en Kindertheater. Bovendien ontwierp zij het volledig in haar stijl uitgevoerde decor voor het theaterstuk Mama Pia (theatergroep Munganga, 2000).
Sinds 1998 is Nicole volledig als zelfstandig beeldend kunstenaar werkzaam. Ze heeft regelmatig exposities in Amsterdam en op andere locaties in het land.